Tahitótfalui Pollack Mihály Általános Iskola és AMI

pollacksuli
  • 2021. Tahitótfalu
  • Kossuth Lajos u. 26.
  • Tel.: 06 26 385 741
  • E-mail: szigetisk@gmail.com
  • Intézményvezető: igazgato@pollackmihalyiskola.hu
Vissza a Zeneiskola cikkek oldalra

Ifjú muzsikusok XIII. kamarazenei találkozója

Galéria 1, 2, 3, 4

            A zeneiskola szervezésében február 23-án rendeztük meg az Ifjú muzsikusok XIII. kamarazenei találkozóját a Népházban. A rendezvényen 7 dunakanyari iskola diákjai vettek részt: a Dunabogdányi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, a Visegrádi Áprily Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, a szentendrei Vujicsics Tihamér Zeneiskola, a Kalász Művészeti Iskola Budakalászról, a Teleki-Wattay Művészeti Iskola Pomázról, a Zöldsziget Körzeti Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Szigetmonostorról és a Tahitótfalui Pollack Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola.

            A találkozó Zakar Ágnes iskolaigazgató, Verebélyi Ákos Váci Tankerületi Központ igazgató és Dr. Sajtos Sándor polgármester úr köszöntő beszédével kezdődött. Idén a teltházas közönség 24 produkciót hallgathatott meg, melyet most is 3 tagú szakmai zsűri értékelt. A zsűri tagjai voltak: Eredics Gábor Kossuth-díjjal kitűntetett népzenész, Lachegyi Imre furulyaművész és Lakos Ágnes zongoratanárnő.

Bár egyre több zenei versenyt rendeznek a térségben, örömmel tapasztaljuk, hogy találkozónkra mindig szép számmal érkeznek jelentkezők. Ebben az évben 96 diák vett részt az eseményen. A közönség változatos kamaracsoportokat hallhatott: a duók, triók és kvartettek mellett csellózenekart, fuvolazenekart, vonószenekart és gitárzenekart is. A darabok a reneszánsz kortól napjainkig minden korstílust képviseltek, illetve a legfőbb zenei műfajok: tánc, szonáta, szvit, concerto is megszólaltak. Elmondhatjuk, hogy az idei találkozó volt szakmai szempontból az eddigiek közül a legmagasabb színvonalú.

            A zsűri idén 8 csoportot jutalmazott különdíjjal:

  1. Laár Janka, Grimaldi Giulio Benedek – fuvola, zongora duó (szentendrei Vujicsics Tihamér Zeneiskola)
  2. Mészáros Péter, Marót Márton, Fáy Lukács, Okrutay András – szaxofon kvartett (Szentendre)
  3. Antalfy Balázs, Pávó Anna Zsófia – zongora duó (pomázi Teleki-Wattay Művészeti Iskola)
  4. Pásztor Csilla, Márton Zsófia – cselló duó (Pomáz)
  5. Klemm Emma, Koch Fanni, Sipos Ilka – hegedű trió (Pomáz)
  6. Halász Enikő, Fetter Zsófia, Molnár Petra, Sipos Ilka, Pásztor Csilla -reneszánsz együttes (Pomáz)
  7. Mátyás király zenészei – 16 tagú zenekar (szigetmonostori Zöldsziget Általános Iskola és AMI)
  8. Tahitótfalui vonószenekar – Turay Barnabás, Kiss Bence, Tampu Márius, Szabó Debóra, Bíró Anna, Baffia Boglárka, Tampu Margaretta, Ambrus Lelle, Juhász Csenge (Tahitótfalui Pollack Mihály Általános Iskola és AMI)

Emellett egy diák, a pomázi Pásztor Csilla különdíjat kapott, és két, a tanári munkát elismerő különdíjat is odaítéltek. Nagy örömünkre zeneiskolánk egyik tanára, Marosi Ágnes hegedűtanárnő is a díjazottak között volt, illetve Lukács Zsuzsa pomázi csellótanárnő. A tankerületnek köszönhetően minden részvevő gyerek ajándékkal térhetett haza. Dr. Sajtos Sándornak és a Tahitótfalui Önkormányzatnak köszönhetően pedig a felkészítő tanárok munkáját is ajándékkal köszönhettük meg. Az oklevelek tervezéséért köszönet Almássy Csabának.

            Ezúton szeretném megköszönni az iskola vezetésnek: Zakar Ágnesnek, Matus Klárának, Mákó Miklósnak és a zeneiskolai munkaközösség tagjainak a szervezésben és a gyerekek felkészítésében nyújtott segítséget. Külön köszönettel tartozom még kollégáimnak: Princzné Bérczi Krisztinának, Bándiné Tasnádi Ágnesnek, Csereklyéné Szente Ildikónak, Katonáné Pristyák Ilonának, Éliás-Szalay Istvánnak és egykori zeneiskolai diákjainknak: Csereklye Katának, Kovács Karolának, és Mihály Máténak a rendezvény lebonyolításában nyújtott segítséget. Az iskola alapítványának, Csörgi Eszternek és a szülőknek a résztvevők megvendégelésében való közreműködést, illetve a Laki Cukrászda támogatását.

Köszönjük az ifjú muzsikusoknak, felkészítő tanáraiknak ezt a szép élményt, melyet a Danubia tv is rögzített. Találkozunk jövőre!

Gellért Gabriella zenetanár, a Zeneiskolai Munkaközösség vezetője és Zakar Ágnes intézményvezető, szervezők

picpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpic