Tahitótfalui Pollack Mihály Általános Iskola és AMI

pollacksuli
  • 2021. Tahitótfalu
  • Kossuth Lajos u. 26.
  • Tel.: 06 26 385 741
  • E-mail: szigetisk@gmail.com
  • Intézményvezető: igazgato@pollackmihalyiskola.hu
Vissza a hírek oldalra

Pollack gála 2021.

Youtube videó 1

Youtube videó 2

 

A településünk iskolája mindannyiunk szívügye, hiszen a Szentendrei-szigetnek, Tahitótfalunak minden más magyar településhez hasonlóan a jövője az iskolában, az ott folyó oktató- nevelő munka minőségében rejlik.

A tahitótfalui iskola a hagyományos általános iskola mellett alapfokú művészeti iskola is, ahol a növendékek hangszereken tanulnak játszani, néptánc, népzene, szolfézs, tűzzománc művészeti órákra iratkozhatnak be és vehetnek részt délutánonként Tahitótfalun és Szigetmonostoron működő művészeti iskolánkban.

 

A Tahitótfalui Pollack Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola közösségének állandó célja az iskola fejlesztése, eszközállományának gyarapítása, a tanulók lehetőségeinek növelése, a felzárkóztatás és a tehetséggondozás színvonalának emelése. Ezért megteszünk mindent, többek között kulturális gálát szervezünk, melynek bevételét az iskolai tehetséggondozásra, fejlesztésekre fordítjuk.

 

Iskolánk közössége 2021 tavaszán ismét nagy lelkesedéssel készült a Pollack-gála szervezésére, műsoraira. Hagyományosan a Pollack-gála a községi sportcsarnokban került 2016. óta minden év áprilisában megrendezésre, de sajnos a tavalyi évben elmaradt iskolánk nagyszabású rendezvénye, a vírus miatt nem tudtuk előadni a tanév során megtanult verseket, műveket. Idén, a vírus miatt csak online keretek között tarthattuk meg ezt a neves rendezvényt, viszont iskolánk apraja-nagyja örömmel készült a felvételre. Bár az összes fellépő egyszerre nem lehetett a felvétel helyszínén, nagyon jó volt látni, hogy mindenki ünneplőbe öltöztette testét-lelkét, és ott segített, ahol csak tudott.

 

A Pollack-gála fővédnöke Dr. Vitályos Eszter az Emberi Erőforrások Minisztériumának Európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkára és Dr Sajtos Sándor polgármester úr voltak. Köszönjük, hogy elfogadták felkérésünket, és hogy mindig iskolánk mellett állnak!

 

Pollack-gálánk műsorában mindig igyekszünk iskolánk sokszínűségét megmutatni, kiemelkedő műsorszámainkat előadni, így az idei gálát is ennek jegyében szerveztük. Műsorunkban magyar költők verseit tanulóink adják elő, az alsós osztályok néptáncosai különböző tájegységek táncaival színesítik az előadást, a felsős tanulóink közül angolul mesél egy diákunk, a 8. osztályosaink videóval készültek az alkalomra, művészeti iskolánk tanulói és tanárai pedig klasszikus, népi és könnyűzenével örvendeztetik meg a nézőket.

 

 

A zenetanárok kamaradarabjait igazi csemegék, az „Egy asszony illata” című film filmzenéjét: Carlos Gardel Por una Cabeza – Tangó című darabját a szigetmonostori tanári kamarazenekartól, Joe Hisaishi: Howl’s moving castle (A Vándorló palota) animációs kalandfilm filmzenéjét pedig a tahitótfalui tanári kamarazenekartól hallhatjuk.

A gálára az utóbbi 5 év természetfotó pályázat legjobbjait kiállítottuk a fenntarthatóság jegyében, és a természetszeretetünk kifejezéseképpen.

 A díszlet megálmodásában és elkészítésében Princzné Bérczi Krisztina kolléganőnk segített. Köszönet a kiállításszervezésért Princzné Bérczi Krisztinának és Fábián Csaba tanár úrnak, a felkészítő tanároknak  az általános iskolából Bötkösné Molnár Éva, Gyarmathy Réka, Lintner Andrea, Papp Judit, Balogh Zsolt és  Vaczó Zoltán tanároknak..  A néptáncosokat felkészítette Szokóné Pukli Gabriella, a művészeti iskola felkészítő tanárai Gellért Gabriella, Gratzl Erika, Kissné dr. Czárán Eszter, Kubusné Verhás Virág, Tircsi Zsuzsa, Horváth Balázs, Kürtösi Zsolt, Mákó Miklós, Petrovity Sándor, Rebe Attila voltak, a műsorban közreműködtek Ritó Angelika, Oravecz György, Kökényné Krafcsik Ibolya és Séra Anna. A gálát szervezte, műsorát szerkesztette Kökényné Krafcsik Ibolya tanárnő és igazgatónőnk, Zakar Ágnes.

Online Pollack-gálánk műsorát a Danubia televízió rögzítette, a felvételt csatornájukon sugározza, facebook és youtube oldalukon is elérhetővé tette. A premier (2021. április 30.) után visszanézhető gálánk műsora ezeken a csatornákon.  

Szeretnénk köszönetet mondani a kedves nézők figyelméért, a Kollégák felkészítő munkájáért, a szereplő gyerekek lelkes szerepléséért, a Danubia Tv, az Önkormányzat és az Államtitkár asszony támogatásáért.

Mindenkinek köszönjük a támogatói jegyek vásárlását, iskolai alapítványunk részére történő felajánlásokat, a Pollack-gála bevételét iskolánk tanulóinak tehetséggondozására és a művészeti iskolára fordítjuk.

Kökényné Krafcsik Ibolya és Zakar Ágnes, szervezők

picpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpic